Son haftayı deplasmanda İskenderunspor’la maç yaparak 2.lig dosyasını kapatacak olan Düzce Cam Düzcespor’da son maçın ardından zaman kaybetmeden yeni sezon için çalışmalara başlanacağını ifade eden Başkan Kaltu konuşmasına şöyle başladı ve devam etti; “Şehrimizin marka değeri olan Düzcesporumuzun içinde bulunduğu durumu anlatmak ve Düzcespor’umuza hiçbir fayda sağlamayan kişi ve odakların tevrizatlarıyla bir futbol sezonunun sonuna daha gelmiş bulunmaktayız. İyisiyle ve kötüsüyle koca bir sezon geride kaldı. Rakiplerimizin son haftalarda aldıkları sonuçlara bakılacak olursa durum ne olacak Allah’tan ümit kesilmez dedik ama son maçımıza biz gene de gideceğiz."

"Gerekeni yapacağız.”
“Kulübümüzün geleceği için kavga ve ihtirasları bir kenara bırakarak kulübümüzü daha iyi yerlere taşımayı hedef haline getirmeliyiz. Bizler hepimiz Düzceliyiz sonuçta. Bizde Düzce’nin çocuğuyuz. Bizleri buraya görev olarak devlet getirdi. Devlet görevlendirdi. Bizler sahipsiz bir Düzcespor’u kimse sahipsiz bırakamazdı. Buna sonuçta valilik ve belediye başkanlığımız el atarak takıma sahip çıkıldı. Şehrimizde ortaya çıkan kayyım heyetleri keyfiyet üzerine çıkmıyor. Boşluktan dolayı kulüp sahipsiz kalmasın diye devlet gerekli atamaları yapıyor. Gerekli atamalar yapıldıktan sonra da kulübün başına bizler getirildik.  “

Üçüncü ligde ilk sezon şampiyonluk parolasıyla yeni sezona başlayacaklarını ifade eden Düzce Cam Düzcespor Kayyım Heyeti Başkanı Kaltu, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün yeni sezon için “20 odalı bir tesis” projesinin yakın zamanda yapımına başlanacağını söyledi. 


“657 BİN EURO+470 BİN EURO TEMLİK VAR”
Düzce Cam Düzcespor Kayyım Heyeti Başkanı Kaltu, sezonun genel bir değerlendirmesini yaparak basın mensuplarının sorusu üzerine kulübün borçlarından da bahsetti. Eski yönetimin temlik koyduğunu kaydeden Kaltu, 657 bin Euro ile 470 bin Euro ‘nun toplamı olan “1 milyon 127 bin Euro”nun temlik konulduğunu kaydederek icra borçları ve kasap borçlarının da bulunduğunu dile getirdi.  
“Eski yönetimlerden 657 Bin Euro ve birde 470 Bin Euro olmak üzere 470 Bin Euro’luk kısım mahkeme durdurdu ama tekrar gündeme gelebilir. O konuda mahkeme kararını bekliyoruz. Biz kulübü devir aldığımızda 657 Bin Euro ve birde 470 Bin Euro olarak temlik var. Euro da yükseldiği zaman borç da yükseliyor. Bunun bir kısmına itiraz edildi ama ilk kısmı duruyor. Bu bir borç.  Eski yönetimden temlik konulmuş. Federasyondan ve Spor Toto’dan gelen hiçbir parayı  biz bu sene hiç alamadık. Kendi kaynaklarımızla kendi dinamiklerimizle biz bu seneyi bitirmeyi amaçladık. Federasyondan bir kuruş para alamadık. Spor Toto’dan bir kuruş para alamadık. İddaa’dan bir kuruş para alamadık.”

“BORÇSUZ BİR KULÜP BIRAKILMADI”
Burada şunu da söylemek istiyorum. Şehirde şöyle bir algı var. Borçsuz bir kulüp bırakıldı diye. Borçsuz bir kulüp bırakılmadı. Biz kayyım heyeti olarak görevi devir aldığımızda bir tane lisanslı topçu yoktu.  İki üç tane geçmişten gelen topçu sözleşmeleri devam eden futbolcular vardı. Kulübün kapısını açtığımızda bom boş bir kulüp ve topçusu olmayan bir kulüptü. Hemen akabinde Belediye Başkanımız Faruk Özlü Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yardımcılarının destekleriyle bize yol gösterildi. İlk olarak bir hoca ile anlaşılsın ve hemen göreve başlasın diyerek girişimlerde bulunuldu. Orada Anan Şentürk hocamız göreve getirildi ve hemen göreve başladı. Hepiniz biliyorsunuz ki ilk olarak sezon başında alt yapıdan oyuncularla çalışmalara başlanıldı. Ondan sonrada yavaş yavaş transferlere başlandı. Her gün bir transfer iki transfer yaptık. Onları dahil ettik. Komple takımı dağıtılmış bir takımı 20 gün gibi kısa bir zamanda Uşakspor deplasmanına 32 futbolcu ve teknik heyetle birlikte Uşakspor deplasmanında sahaya çıkarttık. Buna herkes şahit. 


İçeride oynadığımız İskenderun maçımız var. Orada futbolcuların alacaklarından dolayı yaşadığımız olay var. Aslında biz o maçın sabahında futbolcularımıza sözümüzü vermiştik. Siz İskenderun maçınızı oynayın, maçtan sonra Vali Bey’le Belediye Başkanımız tesislerimize geçeceğiz kime ne kadar borç varsa herkese sözü verilecek paranızı alacaksınız dedik ama futbolcu arkadaşlarımız her ne hikmetse İskenderun maçı 5-1 bitti. Maçın sonunda formalarını bizim verdiğimiz sözlere rağmen liginde ilk yarının son maçıydı. Formalarını orta sahaya bıraktılar. Ne olursa olsun bakın burası bir şehir. Yani 13 tane topçu gelip bir şehrin kaderiyle bir şehrin gururuyla oynayamaz. O formayı bırakan benim oğlumda olsa affetmem sizin oğlunuz olsa da affetmezsiniz ondan sonra geldiler bizden özür dilediler ağabey biz hata yaptık onun akşamı geldiler özür dilediler.  Oturduğumuz mekanda oraya geldiler. 3 - 4 tanesi ama biz böyle bir hareketi tasvip etmedik. Bu hareketi yapan bu şehirde yaşayamaz dedik. Ne olursa olsun bu takım kümede düşse bizim onları bu şehirde barındırmamızın hiçbir şeyi yoktur. Hepsini gönderdik. Yani orada bir radikal bir karar aldık. Yapmamız gerekende buydu. Hani bunu itiraz eden var mı? Burada bunun dışında başka bir şey yapabilir miydik? Neymiş parasını alamamış eee sözü verilmiş eee ne oldu? Parasını almadı mı kimse yani? Akabinde 13 futbolcuyu gönderdik. Bir takımda 13 futbolcu gitmesi ne demek devre arasında takım boş kaldı demek.


Sezonun genel bir değerlendirmesini yapan Düzce Cam Düzcespor Kayyım Heyeti Başkanı Okan Kaltu, ligde yaşananları da masaya yatırarak kayyumdan kaynaklanan hataların olmuş olabileceğini belirterek “özeleştiri” yapmaktan da kaçınmadı.


Sezona Adnan Şentürk’le başlamalarına rağmen kısa sürede antrenör değiştirmenin doğru olmadığını gelinen sonuçla anlamış olduklarını kaydeden Düzce Cam Düzcespor Kayyım Heyeti Başkanı Okan Kaltu “ Adnan Şentürk’le devam etmeliydik. Sezona nasıl başladıysanız öyle devam etmenin avantajları vardı. Biz burada hocayı değiştirerek hata yaptık. “Birinci Kayyım heyeti başkanı Muzaffer Leblebici, Yahya Şahin ve hep birlikte bu futbolcularla anlaştık ve kısa bir sürede takımı sahaya çıkarttık. Sonrasında ikinci maçımız olan Derince maçını da kazandık. Bu kısa sürede daha önce hiçbir arada oynamamış, yirmi günde kurulmuş ve kamp yapmamış olan takımımızın iki maçını kazanması şehirde bir sevinç kaynağı oluşturdu. Altı puanla başlamamış iyi oldu. Amed maçında 0-0 giderken bir oyuncumuzun 74. Dakikada kırmızı kart görmesi ve bizi on kişi bırakması Amed deplasmanında kötü oldu ve Amed’den puansız döndük. Aslında takım iyi giderken ligin yedinci haftasında takımımız 10 puanla 6. Sıradayken Kayyım Başkanı Muzaffer Leblebici’nin kararıyla hocamız Adnan Şentürk görevden alındı. Aslında şurada öz eleştiri yapmakta gerekiyor. Bu takımı Adnan hoca kurmuştu. İyisiyle kötüsüyle belki ilk yarının sonuna kadar gidilseydi bu takım belki daha başka yerlerde olabilirdi. Şimdi gerçi geçmişte kaldı” dedi. 


“BİZ BU STADI YAPTIK ELEŞTİRİ ALDIK” 
Canavar gibi tesisimiz var. Stadımızı yaptık buraya eleştiri aldık ama ne oldu pırıl pırıl bir stadımız var. Kaç tane şehre gittik kaç tane deplasmana gittik. Tamam büyük statları olanlar var devlet tarafından yapılmış statlar var. Allah bize de nasip etsin. Biz yatırım planını yaptık. Belki iki sene sonra belki üç sene sonra devletin ekonomik durumlarına göre stadımız da yapılacak. Burada bu stadımızı gören bütün kulüp başkanları çok güzel stadlarınız var tertemiz pırıl pırıl stadınız var diye bizlere teşekkür ettiler. Biz bu stadı yaptık eleştiri aldık. Ama dışarıdan da her kes teşekkür etti. Biz kendi değerlerimizi bilmiyoruz. 

“ÖZ ELEŞTİRİYİ DE YAPMASINI BİLİRİZ”
“Karaman maçında 1-0 mağlup olduk aslında orada iyi oynamamıza rağmen yenildik. Mustafa hocanın azıcık morali bozulmuştu. Mustafa hocayla birlikte Kayyım Heyeti bir araya geldik. Yollarımızı ayırma kararı aldık. O arada Coşkun Demirbakan ile anlaştık. Coşkun Demirbakan hoca hata mıydı evet hataydı. Evet onu da kabul ediyoruz. Bizler burada bir şeyler yapıyorsak kendi öz eleştirimizi de yapmamız lazım. 9 maçta 1 galibiyet 2 beraberlik bence hataydı. Hemen akabinde Ahmet Yavuz hocayla anlaştık. 2 galibiyet 2 beraberlik ve bir de oynanacak olan maçımız var onunda sonucuna bakarak Ahmet yavuz hocamızla yolumuza devam etme kararı aldık. Teknik işleyiş bu şekilde oldu. “


“YENİ SEZONDA ALT YAPIYA ÇOK BÜYÜK ÖNEM VERECEĞİZ”
Sezon sonuna gelindiğinde belki bu takım küme düşecek ama şöyle de bir yapılanma kararı aldık. İkinci lig tamam düştük, üçüncü ligden çıkmak zor diyorlar hayır hiç de zor değil. Belediye Başkanımızın katkılarıyla Yönetime genel kurul kararı da alacağız. Bir an önce genel kurul kararı alarak yol çizgimizi çizeceğiz. Peşinden alt yapıya çok sıkı bir şekilde önem vereceğiz. Tesisimizin yanında ki havuzun bulunduğu kısma Belediye Başkanımızla görüştük ve buraya 20 odalı 60 yataklı bir alt yapı tesisi kurup alt yapıyı daha da güçlendirerek yani şehrin çocuklarıyla yani bir Soma örneği var. 7 milyonluk 5 milyonluk bütçeyle takır takır top oynuyorlar. Soruyorum kulüp başkanına hepsi benim çocuklarım şehrimin çocukları diyor. Her sene de 3 yada 5 tane de futbolcu satıyorlar. 5 numaralarını istedik 5 milyon para istediler bizden. Biz artık bu duruma gelmeliyiz. Kavgayı dövüşü bırakıp bizim şehrimizde buna yönelmemiz lazım. Bu bir projedir ve ilk adımlarını atıyoruz. Biz sıfırdan başlayarak alt yapıyı güçlendirerek ve önem vererek spor müdürlüğümüze devrederek orasını da Düzcespor’un üzerinden çıkartıp alt yapıdan bize yetişecek bize sunacaklar ve birkaç tane transfer ettiğimiz tecrübeli futbolcularla kaynaştırıp harmanlayıp 3. Lig de şampiyonluk parolasıyla tekrar yola çıkacağız. Bu yeni yönetim gelir onun işidir veya başka bir yönetim gelir Kayyım devam eder mi onu bilmiyorum onun hedefidir. Ama bundan sonra ki işleyiş bu şekilde olacak. “

“DÜZCESPOR ÜZERİNDEN SİYASET YAPILDI”
“Bence olmaması gereken şeylerdi. Onlarda topçularımızı yıprattı. Bizleri de yıprattı. Bizlerin Belediye’de asli görevlerimiz var. Hem sahada koşturuyoruz. Hem geliyoruz burada koşturuyoruz. Hiçbir şekilde bu takımı yalnız bırakmadık. Hangi deplasman olursa elimizden geldiğince gittik. Çoluğumuzdan çocuğumuzdan ödün verdik gittik. Ben gitmediysem Selahattin abi gitti. Kaç tane deplasmana gidildi. Selahattin abi gitmediyse Cansu gitti. Hepimizin iş durumuna göre. Yani bu takım kayyımdaydı da boş mu bıraktık? Bırakmadık. Biz elimizden geleni yaptık. Bizler bu şehrin çocuğuz.  Kimse bu takımı bile bile düşürmek ister mi? Gözünüzü seveyim yapmayın. Ben elimden geleni yaptığıma, Belediye Başkanımızın elinden gelenin yaptığına canı gönülden yaptığına eminim. Sayın Valimizin son zamanlarda çok katkıları oldu. Elinden geleni yaptı. Onun için de onlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizi deplasmanda yalnız bırakmayan bütün arkadaşlarımıza bütün basın mensubu arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. “


“100 MİLYON BORÇ VAR DENİLİYOR”
“Böyle bir şey yok. Bu takım devletin takımı. Bütün hesaplar kayyım heyeti tarafından tutuluyor. Kayyımın içinde mali müşavir arkadaşımız var Cihat Çelik. Biz bunların hepsinin hesabını kitabını verebilecek kapasitede insanlarız. Bu şehrin insanlarıyız. Düzenli bir şekilde hepsinin bir planı var. Programı var. Ödemeleri var. Artı dört milyon iki yüz otuz bin gibi eski topçuların maç başı ve primlerinin olduğu borçlar vardı. Biz göreve geldiğimiz gibi topçu tanımayız topçu bilmeyiz biz. İkinci gün telefonlarımız çalmaya başladı. İşte başkanım benim alacağım var UÇK’ ya vermek istemiyorum. Yav ben UÇK’yı bilmem şeyi bilmem. Biz bu işlere yabancıydık birden borç şeyi çıktı ama şeye baktığımızda kulüp borçsuz devredildi diyorlar. Şimdi bunların hepsinin mahkeme kararlarıyla beraber hacizleri gelmeye başladı. Biz hemen işte hızlı bir şekilde transferi bitirmemiz. Allah’tan o işi hızlı yaptık da bunlara takılmadık ama ikinci yarının başında bu 13 futbolcunun gitmesiyle de orada da belki bir şey olabilir yani. 13 futbolcu gitti biz o arada transfer yasağı yedik. Biz birde onla da uğraştık. Bu dört milyon iki yüz otuz bin tl’lik ligin başındaki o eski yönetimden kalan topçuların borçlarından dolayı biz bunlarla da uğraştık. Ligin ikinci yarısında bir kaç tanesinin hemen itirazlarını yaptık. İtirazlarından süre kazandık. Avukatlar aracılığı ile bir kaç tanesinin de mecbur parasını ödemek zorunda kaldık. Hiç de hesabı kitabı olmayan bir paraydı. Onların parasını ödedikten sonra transfer tahtamızı açtırdık. O arada bütün transferimizi bitirdik. “


ŞUAN TRANSFER TAHTASI KAPALI
“Ligin ikinci yarısında da şimdi yeni sezon başlayacak biz o borçları ödemek zorundayız. Transfer tahtasını açtırmamız için artı ilk yarıda bırakan topçuların hepsini çağıracağız. O formalarını bırakanları onlarla da anlaşacağız. Şimdi mesela bizim elimdeki topçular var anlaşması devam eden topçular onlara da diyeceğiz ki; maç başlarınızı primlerinizi bırakın devam etmek istediklerimizle devam edeceğiz. Devam etmek istemediklerimizden fedakârlık bekleyeceğiz ki bizim onlara olan ödemelerimiz düşsün borcumuzda düşsün. 3.lig yeni yapılanmasında da bakan beyin kararıyla yeni yönetim talip çıkarsa yeni yönetim çıkmazsa hızlı bir yapılanma ile dediğim gibi alt yapının güçlendirilmesiyle hızlı bir şekilde yeniden bir arkadaşlarla anlaşılır hızlı bir şekilde lig başlatılabilir. Ama transfer yasağı var. Transfer yasağını hızlı bir şekilde kaldırmamız gerekiyor. Bu dört milyon iki yüz otuz bin tl artı faizleri var. Buların artı onların geçmiş dönemden kalan icra borçları var.  Geçmiş dönemden kalan kamp borçları var. Onları da ödüyoruz yani taksitlere bağladık. Yani devlet olduğumuz için az da olsa kamuoyunda şey var sonuçta devletin takımı güven var şunu şu taksitlerle ödeyebilir belki vatandaş olsa kulüp başkanı olsa kabul etmeyecek insanlar ama hani sonuçta takım bir devletin takımı olduğu için yani taksitlendirmeyi kabul ediyorlar.”